Vad hände 2009?


Resultatlista från kretsmästerskap R-fält och kretsfält 3 i Växjö, 11 oktober

Söndagens KretsM Fält R avgjordes i gråmulet väder på Lövåsen men regnet uteblev till största delen. Dock var det väldigt kyligt.

Sin vana trogen så fyllde Anders Magnusson, Växjö Pk, R-rundan och tog en stabil seger.
Överraskade däremot gjorde Jörgen Björk, tillika Växjö Pk, som med lånad klubbrevolver endast tappade två poäng vilket gav silver i KM.
- "Jag tyckte det var tråkigt med bara åtta anmälda till R-mästerskapet, så jag anmälde mig själv också så att det skulle bli nio skyttar och möjlighet till standardmedalj i silver för någon!" sade Jörgen själv om det överraskande deltagandet i tävlingen.

Om bronset blev det särskjutning mellan Ingvar Thörnqvist, Ljungby, och Karl-Johan Sundh, Växjö Pk.
En särskjutning som Ingvar vann med 15-12. Ljungby vann även lagtävlingen.

På bilden från vä.: Jörgen Björk, Anders Magnusson, Växjö Pk, och Ingvar Thörnqvist, SP Ljungby, medaljörer i kretsmästerskapet Revolverfältskjutning 2009.


Protokoll från kretsårmöte 22 mars i Ljungby.


Resultat KM A-fält Ljungby och RÄTTAD resultatlista kretsfält 1, Ljungby.

Rättningen beror på en felaktig klassangivelse, som nu är rättad och vi fick en ny klassegrare i klass 2. (Rättad av Roger Tiensuu, kretssekreterare).

Tävlingen hölls på Änganäs skjutbana och bestod av åtta varierande stationer med lite nytänkande i utformningen på stn 6, vilket alla tyckte var positivt. Positivt var också att det under dagen gjordes 68 starter, 27 i mästerskapet och 38 i kretstävlingen för C-vapen.

Mål och förutsättningar var med tanke på mästerskapsstatus föredömligt enkla och ändå utmanande. Vädret var mulet utan blåst och alla var överens om att det var det bästa möjliga för skytte.

På bilden de glada medaljörerna från mästerskapet i A-fält, segraren Anders Magnusson, Växjö Pk, flankerad av silvermedaljören Björn Engblom och bronsmedaljören Rolf Lindskog, båda tävlande för Älmhults Pk.

Lagtävlingen hade för kretsen ett högt deltagande med sex föranmälda lag och där segrade Växjö Pk, tätt följt av Älmhults Pk.

En bra start på fältskyttesäsongen i Kronoberg!