SAMMANFATTNING 2012 I KRONOBERG:

 

Kronoberskretsen satsar stort på utbildning


Svenska Pistolskytteförbundet har gjort en omstart med sin tränarutbildning och under hösten genomfört två utbildningar, dels en i norr och en i söder. Vid utbildningen i Skövde över helgen deltog fyra skyttar från Kronoberg och vi är därmed kretsen med flest instruktörer av alla kretsar i södra Sverige.

Som framgår av bilden så alla var alla väldigt koncentrerade på utbildningen. Fr v Anders Bäckman, Richard Hamnell, Johan Andersson, alla Växjö Pk, och Erling Simon från Sportskyttarna Ljungby.

Kursupplägget var väldigt koncentrerat, med många nyheter, bland annat ett helt nytt grundutbildningsmaterial presenterades.

Nu är det upp till klubbarna i kretsen att utnyttja denna resurs och begära instruktörer till sin kurser av kretsstyrelsen, dvs kretsen kallar inte till kurser, det ska klubbarna som har utbildningsbehovet göra.

Kretsen bistår med ersättning till instruktören och kan även på begäran av klubbarna kalla till "centrala kurser" i t ex den nya Pistolkortskursen, vapenkontrollantutbildning, banläggarutbildning för fältskjutning m.m., men det är klubbarnas behov som styr kursutbudet.


Anders Magnusson vann KretsM Fält R

Under riktigt fältskytteväder, omväxlande sol och regn (mest regn...), avgjordes årets kretsmästerskap i Fältskjutning Revolver i Älmhult.

Segrade gjorde Växjös Anders Magnusson på en svår och utslagsgivande bana.

Älmhults Pk hade i år uppdraget att arrangera kretsens sista fältskjutning som tillika var Mästerskap för Revolver. Banan runt Älmhults Pistolbana var väldigt utslagsgivande i Revolver och ganska lätt i C-klassen.

Mästare Revolver blev Anders Magnusson, Växjö, som med sina 44 träff kunde förpassa Ingvar Thörnqvist, 42 träff, till silverplats och Mikael Nilsson, 37 träff, till bronsplats, båda skjuter för Sportskyttarna Ljungby.

Samtidigt avgjordes den sista serietävlingen för C-vapen.


KretsMästerskap B- och C-fält 2012

Växjö Pk hade stora individuella framgångar när Kretsmästerskapet i Fält C och B avgjordes i Ljungby på söndagen.

Det började med ett silver i C till Anders Magnusson efter särskjutning mot Ingvar Thörnkvist från Sp Ljungby. Båda hade 47 träff på en omväxlande bana. Omöjlige Mikael Nilsson från Sp Ljungby sköt fullt och vann kretsmästerskapet i vapengrupp C.

I Veteran C gick guldet till Christer Claesson, Växjö, med 46 träff, före Rolf Lindskog, Älmhult, 44 träff, och Sven-Erik Ekberg, Alvesta, 39 träff.

Slutligen gick guldet i B även det till Växjö genom Roger Tiensuu efter 4 särskjutningsomgångar mot Raymond Arvidsson, Ljungby. Båda hade 48 träff i tävlingen och i särskjutningens fjärde omgång segrade Tiensuu till slut med två träffar. Bronset till Mikael Nilsson, Ljungby med 47 träff.

I lagtävlingarna segrade Sp Ljungby före Växjö Pk.


Kretsfält 1 och KretsMästerskap A-fält 2012

Årets första kretsfält genomfördes på Slattesmåla Skyttecentrum utanför Fridafors. Tingsryds Psk hade lagt en ganska lätt bana, vädret var bra, lite blåst bara, men trots det så var det ingen som sköt fullt.

Segrade i kretsfältskjutning med C-vapen gjorde Anders Magnusson, Växjö Pk på 47/25 träff och 20 poäng, fullt, i poängmålet. Mikael Nilsson från Ljungby hade även han 47/25 men "bara" 19 poäng....

I klass 2 segrade Ulf Gustavsson på 45/25 och i veteran vann Christer Claesson på 44/25, båda Växjö Pk.

Efter C-tävlingen genomfördes Kretsmästerskap i v-grp A.

Medaljörerna vid mästerkapet A-fält 2012: silver Mikael Nilsson, guld Anders Magnusson och brons Roger Tiensuu.

Även här segrade Anders Magnusson, 47 träff, före Mikael Nilsson med 45 träff. Om brons blev det särskjutning mellan Roger Tiensuu, Växjö Pk och Ingvar Thörnqvist, Ljungby, som Roger vann med 10-7 och tog därmed bronsplats i mästerskapet.

I lagtävlingen segrade Växjö Pk före Sp Ljungby lag 1 och lag 2. I Växjös lag deltog Anders Magnusson, Roger Tiensuu och Ulf Gustavsson.

/Christer Claesson, kretsordförande